سالمندی سالم عبارت است از توانايي حفظ خطر پايين ابتلاء به بيماري يا ناتواني و حفظ عملكرد بالاي ذهني و جسمي و داشتن يك زندگي فعال. طبق مطالعات قدیمی انجام شده که به آن قانون 1% اطلاق می شود، پس از 25 سالگي، به ازاء هر سال يك درصد از ظرفيت هوازي، قدرت ماهيچهاي، سرعت و ساير عملكردهاي فيزيكي خود را از دست ميدهيم. اما مطالعات جديد اين موضوع را ضرورتا نشان ندادهاند و بر ميزان فعاليت، ورزش مفرح و رژيم غذايي سالم که اثرات بسيار قوي بر عملكرد، كاهش و حتي توقف روند از دستدهي ظرفيتهاي فيزيكي داشتهاند تاکید می کنند. از دلایل اصلی مرگ در سنین بالای 65 سال می توان به بیماریهای قلبی، سرطان ها، سکته، بیماریهای مزم تنفسی، پنومونی و آنفولانزا، دیابت و آلزایمر اشاره نمود که دلایل اصلی آن به ترتیب سیگار و دخانیات، رژیم غذایی ضعیف و ناکافی، عدم فعالیت فیزیکی، الکل و عفونت ها و ژنتیک می باشد. برای مداخلات تغذیه ای سالمندان که بیش از 14 درصد علل مرگ را تشکیل می دهد می توان سه سطح پیشگیری تعریف نمود که توسط متخصصین قابل ارائه می باشد: در پيشگيري اوليه، تاكيد بر نقش تغذیه در ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماری هااست. سلامت خوردن و فعاليت فيزيكي داراي اهميت برابر هستند. در پیشگیری ثانویه نقش تغذيه شامل کاهش خطر و کند کردن پیشرفت بیماری های مزمن مرتبط با تغذیه برای حفظ عملکرد و کیفیت زندگی است. پیشگیری سطح سوم شامل درمان بیمار و برنامه ریزی ترخیص مي باشد هرچند بیماران مشکلاتی نظير اختلال در جویدن، مشکلات اشتها، رژیم های تعدیل شده و تغییر یافته و محدودیت های عملکردی دارند. در بيماران كه حال وخيم تري دارند ممكن است تحت تاثير مشكلات تغذيه اي قرار گيرند. مشاوره با يك رژيم شناس مي تواند كمك كننده باشد.